Téma: Prodej divočiny od myslivců

Průměrný Čech spotřebuje za rok pouhý jeden kilogram zvěřiny, což je oproti masu z hospodářských zvířat obrovský rozdíl. Vepřového a hovězího lidé ročně snědí 80 kilogramů. Maso ze zvěřiny má přitom spoustu předností – především je chutné, zdravé a dietní.1

Srnce a kance lze zakoupit na osmi místech Pardubického kraje, a to ve všech okresech. Ceny za kilo srnčího se pohybují okolo stokoruny, za kilogram divočáka lidé zaplatí 40 – 60 korun. Kontakty na jednotlivá myslivecká sdružení jsou na webové stránce Lesů ČR www.prozverinu.cz. Ovšem pozor, nelze zaručit aktuálnost informací, které se lidé dočtou1.

 

  1. Se zelím nebo se šípkovou? Podívejte se, kde v našem kraji koupíte divočinu – Chrudimský deník (denik.cz)[][]

Napsat komentář

U komentářů prosím uvádějte celé své jméno.